FR-NK als spreker/ workshopleider

 • Zoek je een inspirende en rakende spreker?
 • Wil je inzichten van het beste van 2 culturen: Ubuntu & Mariniers?
 • Wil je het beste op gebied van leiderschap, lessen van icoon Nelson Mandela?
 • Wil je een spreker met veel ondernemerservaring?
 • Wil je een spreker over de kracht dialoog en de Talking Stick?
 • Wil je horen en leren hoe iemand de lessen zelf toepast?
 • Wil je een spreker met bijzondere ervaringen o.a. zijn roeitocht van Rotterdam naar Londen?

Bewustwordend, boeiend, met humor, interactief met waanzinnige inzichten die direct je kijk op samenwerken en leiderschap veranderd!

De thema’s van FR-NK (lezing of workshop)

Ik ben omdat WIJ zijn: het beste van Ubuntu en Korps Mariniers door FR-NK, de Ubuntu Marinier

Leer van andere culturen.  Krijg rakende inzichten met de Ubuntu-filosofie uit Zuid-Afrika i.c.m. met FR-NK’s ervaringen als marinier. De lezing/ workshop is rakend, gaat over de essentie van samenwerken – heb zorg voor elkaar -, over verbinden – juist noodzakelijk in huidige tijd – over leiderschap en over verantwoordelijkheid nemen. 

Alleen lezing over Ubuntu of over Korps Mariniers? Dat kan, informeer direct. Ontdek en ervaar, hoor FR-NK’s ervaringen en je gaat direct de koppeling maken wat jij hier mee kunt. Vandaag gehoord, morgen toegepast!

Interessant bij thema’s zoals samenwerking, discriminatie, racisme, diversiteit en inclusie

van Droom naar Werkelijkheid

Unieke lezing van FR-Nk als oud-mariner en rondom de roeitocht met zijn buddy’s van Rotterdam naar Londen.

Er zijn duizenden redenen geweest om het plan als onrealistisch te beschouwen en de voorbereidingen te staken. Maar een marinier gaat verder waar anderen stoppen. Een marinier denkt altijd in oplossingen. ‘Kan niet’ bestaat niet.

Voor iedereen die een droom wil nastreven. Ondernemers, starters, teams. FR-NK neemt je en maakt direct de koppeling van de roeidroom naar de alledaagse praktijk en de aanwezige doelgroep.  FR-NK schreef er een boek over.

Een aanwezige over deze lezing

De 7 leiderschapslessen Nelson Mandela

Een lezing die je kijk op leiderschap per direct voorgoed zal veranderen. Mandela wist 27 jarenlang in gevangenschap bij zichzelf te blijven, bij zijn missie en waarden.

FR-NK verdiepte zich in zijn leiderschapsstijl. Je krijgt direct inzichten en je gaat praktisch aan de slag.

Leer van werelds grootste icoon op gebied van leiderschaps. Een visie en missie hebben, verzoening, omgaan met angst, kernwaarden, mentale weerbaarheid, Ubuntu en dialoog, het komt allemaal voorbij.

Uitermate geschikt voor leidinggevenden, teams in ontwikkeling, bij medewerkersdagen. Voor iedereen die een boost wil in persoonlijk leiderschap.

Dialoog met de Talking Stick-methode

Wil je echter verbinding? Effectief en constructief overleggen? Wil je stoppen met discussie vol strijd met vaak een winnaar en verliezer? Dialoog zorgt voor verbinding. Dan moet je wel weten hoe je die goed weet toe toe te passen.

Op een bewustwordende en humoristische wijze gaat FR-NK in op de kracht van dialoog. Hij test op een ludieke manier de luistervaardigheid. Hij maakt gebruik van de Talking Stick-methode. De Talking Stick is een praatstok die symbool staat voor dialoog. Ontdek de kracht van de dialoog, ontdek je luistervaardigheid en hoe dialoog verbindend werkt.

Geen discussieleider maar dialoogleider bij uw event? Dat kan, informeer direct naar deze nieuwe boeiende vorm van begeleiding

Met FR-NK – Frank Rekers – als spreker haal je een spreker in huis die raakt. FR-NK is oud-mariner, heeft meer dan 25 jaar ondernemerservaring, roeide van Rotterdam naar Londen en schreef daar het boek ”van Droom naar Werkelijkheid’ over, verdiepte zich in culturen, de kracht van kernwaarden en leiderschap. Door zijn verdieping en ontmoetingen in Zuid-Afrika wordt hij gezien als de expert rondom de leiderschaplessen van Nelson Mandela, de filosofie Ubuntu “ik ben omdat WIJ zijn” en als expert rondom dialoog met de Talking Stick. Hij maakt de verbinding tussen deze culturen, leidrschapsstijlen en zijn persoonlijke ervaringen. Luisteraars komen te zitten op hun puntje van hun stoel en gaan gegarandeerd met nieuwe en praktische inzichten naar huis! Zijn lezingen zijn:

 • Bewustwordend
 • Interactief
 • Inspirerend
 • Met humor
 • Praktisch
Boek van Droom naar Werkelijkheid

Een lezing opluisteren met een leuke incentive?

Dat kan met het boek “van Droom naar Werkelijkheid” of een Talking Stick pen gemaakt door de Zulu’s in Zuid-Afrika.

Vraag naar de mogelijkheden.

Talking Stick pennen

NIEUW UBUNTU-MARINIER: de essentie van teamvorming en leiderschap. Het beste van twee culturen waarin waarin FR-NK de cultuur binnen het Korps Mariniers koppelt aan de Ubuntu-filosofie uit Zuid-Afrika. Het summum rondom samenwerking, verandering en leiderschap.
Twee culturen, de ene zegt: “leave no man behind”, de ander zegt: “heb zorg voor elkaar”.  Dezelfde taal, andere bewoordingen. Een wereldse unieke combinatie. FR-NK – Ubuntu Marinier – brengt beide samen in zijn lezingen, workshop en trainingen. Gegarandeerd inzichten je laten groeien als leider en als team. Eigenlijk een must voor elk team om dit te ervaren.

“UBUNTU & Korps Mariniers: Het beste van twee culturen”

Frank Rekers

Kortom interesse in wat de Ubuntu Mariner kan doen. Ook los te boeken op onderdeel Ubuntu of Korps Mariniers. 

Met zijn persoonlijke ervaringen en verhaal inspireert FR-NK organisaties over samenwerking,  leiderschap en veerkracht in tijden van verandering. Zo houdt hij op verrassende wijze, met bewustwording , met een vleugje humor professionals, managers, ondernemers en medewerkers een spiegel voor.

FR-NK Ubuntu Marinier

FR-NK is een veelgevraagd spreker voor teamdagen of events. Hij put uit zeer een rijke persoonlijke ervaringen, levenslessen, 25 jaar ondernemerservaring, is oud-marinier en heeft zich in zijn reizen naar Zuid-Afrika laten Inspireren door deze cultuur, de dialoog, het gedachtegoed van Mandela. Deze unieke mix vertaald hij naar de doelgroep. Gegarandeerd rakend en uniek!
FR-NK’s missie is om van waarde en betekenis te zijn en tijdens zijn lezingen (of workshops) zal hij komen met gegarandeerd nieuwe inzichten die je raken.


“ik ben omdat WIJ zijn”

Frank Rekers

Teamvorming – Waarden – Korps Mariniers – Ubuntu – Verandering – Samenwerken – Leiderschap – Mindset – Samenwerking – dialoog – Talking Stick – leiderschapsontwikkeling

Referenties