van Droom naar Werkelijkheid

Dit is de titel van mijn boek, een waar gebeurd verhaal gebaseerd op mijn ervaringen om met oud- mariniers te gaan roeien van Rotterdam – via Vlissingen – naar Londen in 2015. Samen met oud mariniers hebben we in 2 jaar tijd van niets, iets weten te maken. Te weten de grootste sloeproeivereniging van Nederland. Niet door discussie maar gewoon door te doen. Mariniers eigen. Oftewel kip konijn. En we deden het voor onze buddy’s in nood. Daarover schreef ik een boek, vertel en inspireer ik graag in lezingen en workshop. Hoe we hier een succes van hebben gemaakt en veel meer. Een waar verhaal over verbondenheid, kracht en toewijding en waar dit toe kan leiden.

Uit het boek ”van Droom naar Werkelijkheid’
Op 27 december 2013 ontving ik een mail van Patrick (oud-marinier) en nam ik kennis van deze ‘once in a lifetime experience’. Ik las de mail en herinner me enkele kernwoorden: 350 kilometer roeien, van Rotterdam naar Londen, finishen onder de Tower Bridge, met oud-mariniers, voor een goed doel.

Mijn hart bonsde van opwinding: het gierde door mijn lichaam. Direct heb ik mijn hart laten spreken. Ik belde Patrick, had voor de vorm nog wel een paar vragen, maar beloofde meteen dat ik meedeed. Een echte droom komt vanuit het hart en laat zich niet weerhouden door de ratio. er waren duizenden redenen geweest om niet mee te doen. Om dat risico direct te elimineren committeerde ik me direct tot deelname. De typische eigenschappen van de marinier kwamen daarbij heel goed van pas. De marinier heeft een doeners-mentaliteit. Er is altijd een weg; er is altijd een manier; er wordt altijd gedacht in oplossingen. Dat kenmerkt ons!

Verbondenheid, Kracht & Toewijding

kernwaarden korps mariniers

De roei-challenge

Op 12 september 2015 kwamen 12 sloepen met 106 oud-mariniers al roeiend aan onder The Tower Bridge in Londen. Ze hebben zojuist een monstertocht van 350 kilometer sloeproeien achter de rug. Een week eerder zijn ze vertrokken in Rotterdam onder de Erasmusbrug. Er zijn duizenden redenen geweest om het plan als onrealistisch te beschouwen en duizenden redenen geweest om de voorbereidingen te staken. Een marinier gaat veder waar andere stoppen, denkt altijd in oplossingen. Kan niet bestaat niet!

VN meer nodig daan ooit.
De orkaan en de nasleep daarvan heeft indruk gemaakt op de nog jonge Frank. Het heeft daarna zijn leven en de kijk op de wereld gevormd. De idealen van de Verenigde Naties kan hij dan ook van harte onderschrijven. “We hebben de Verenigde Naties meer nodig dan ooit, maar dan toepasbaar naar het gedrag dat wij hier in Overijssel vandaag de dag hebben”, zegt Rekers.

ik ben omdat WIJ zijn: Londen, here we come!

Generaal oppelaar

Genraal Oppelaar tijdens zijn speech

Generaal Oppelaar tijdens zijn speech in Vlissingen.
De beroemde aartsbisschop Tutu refereerde in een van zijn speeches aan het Zuid-Afrikaanse begrip “Ubuntu”. Ubuntu betekent zoveel als: ‘een mens is een mens, omdat er anderen zijn’, ‘je bent niet in relatie tot een ander’. Het gaat hier om de universele waarden zoals verbondenheid, en respect, gaat om elkaar zien, elkaar willen helpen.  En dat is we als mariniers ook zijn: “Leave no man behind’ vervolgt: “Als je je niet veilig voelt in welke vorm dan ook, dan gaat het erom dat degene zich gezien en gehoord voelt. En dan is het nu ook in deze tijd van corona heel erg belangrijk om mensen te zien.”

CoronaSpeciale website van Droom naar Werkelijkheid

Boek bestellen of lezing aanvragen

Diverse teksten hierboven vind je ook in het boek “van Droom naar Werkelijkheid”. Interesse in het boek, een lezing, workshop, een teamtraining of coaching op gebied van persoonlijk leiderschap. Bestel of informeer direct voor de mogelijkheden.