75 jaar VN: “Hulpvelening orkaan Hugo veranderde mijn kijk op de wereld”

In kader van 75 vrijheid waar de VN wereldwijd bij stilstond ben ik geinterviewd door RTV Oost.

Deel uit interview:
Rekers vervolgt: “Als je je niet veilig voelt in welke vorm dan ook, dan gaat het erom dat degene zich gezien en gehoord voelt. En dan is het nu ook in deze tijd van corona heel erg belangrijk om mensen te zien.”

Dat is ook precies datgene wat de mariniers in 1989 op Saba hebben gedaan. Zelf de handen uit de mouwen steken en het goede voorbeeld geven. “We waren er voor de mensen daar. Af en toe sloegen we een arm om hen heen. En als ze wisten hoe ze zelf verder konden bouwen gingen wij weer naar het volgende huis”, zegt hij.

Af en toe sloegen we een arm om hen heen!

Het hele interview zien, klik hier

VN, meer dan ooit nodig

De orkaan en de nasleep daarvan heeft indruk gemaakt op de nog jonge Frank. Het heeft daarna zijn leven en de kijk op de wereld gevormd. De idealen van de Verenigde Naties kan hij dan ook van harte onderschrijven. “We hebben de Verenigde Naties meer nodig dan ooit, maar dan toepasbaar naar het gedrag dat wij hier in Overijssel vandaag de dag hebben”, zegt Rekers.

Uit interview’

Onze kernwaarden: Verbondenheid Kracht, Toewijding

Assistentie op Saba FR-Nk Frank Rekers
Fr-NK Frank Rekers geeft hulpverlening op de bovenwindse eilanden, hier op het eiland Saba

FR-NK

Op 5 september 1988 begon (toen nog Frank) aan zijn opleding tot marinier. Hij werd uitgezonden naar de West.
Op 5 september 2015 begon Frank (ook toen nog Frank) vanuit Rotterdam te roeien met zijn buddy’s naar Londen omdat het Korps 350 jaar bestond, met als doel geld in te zamelen voor mariniers met PTSS en omdat het een lekkere mannelijke uitdaging was.
Op 5 september 2022 werd de site FR-NK www.fr-nk.nl gelanceerd.