Lezing: 17 juli 15.00 op Nelson Mandela Day: “Sport verbroedert”

Herdenking van de geboortedag van Nelson Mandela in Omniversum en kranslegging Mandela monument naast Omniversum in Den Haag                                                                      

Op zondag 17 juli 2022 herdenken we (een dag eerder als gewoonlijk) de geboortedag van Nelson Mandela.

Een bijeenkomst van 67 minuten (Mandela heeft 67 jaar gestreden voor de vrijheid). Frank Rekers van 4Human houdt een inspirerende lezing “Mandela: Sport verbroedert” over WK Rugby in 1995, waarbij een link wordt gelged naar Ubuntu en hoe Mandela een volk verenigde. Daarna een speech van de ambassadeur van Zuid Afrika en een vertegenwoordiger van het college van B&W.

Iedereen is op deze bijeenkomst van harte welkom!

Programma 2022

  • 14.00 uur Aanvang met welkomstwoord voorzitter Stichting Mandela Marko Fehres
  • 14.10 uur Lezing door Frank Rekers (kenner leiderschap Nelson Mandela)  over Mandela en rugby: “Sport verbroedert” over het WK rugby 1995 en hoe Mandela met al die diversiteit in Zuid-Afrika ervoor zorgde dat het volk zich verenigde
  • 14.40 uur Speech Ambassadeur HE Mr Madonsela
  • 14.50 uur Danki moment voor Haagsche Rugby Club en ambassadeur
  • 14.55 uur Naar Standbeeld Nelson Mandela
  • 15.00 uur Kranslegging door de ambassadeur namens Zuid-Afrika samen met een
    lid van het college van B&W van Den Haag
  • 15.07 uur Einde bijeenkomst en kleine toost op Mandela Day in Omniversum

De Nelson Mandela-dag – in het Engels: Mandela Day – vindt plaats op 18 juli om wereldwijd mensen op te roepen zich in te spannen voor de wereldvrede door 67 minuten van zijn of haar tijd belangeloos hulp te verlenen aan anderen. Het idee is oorspronkelijk van de organisatie “46664”, die op 18 juli 2002 tijdens haar oprichting de mensen vroeg een donatie te doen. Geen geld, maar iets van hun tijd. De dag waarop Mandela 92 jaar werd, kon er worden teruggekeken op een leven waarin hij 67 jaar heeft ingezet voor mensenrechten en gelijkheid voor iedereen. Zowel als advocaat als in de tijd dat hij als politiek gevangene 27 jaar vastzat. Op voordracht van de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Baso Sangqu is deze dag in 2010 door de Verenigde Naties officieel uitgeroepen. 

Waarom 67?

Nelson Mandela zette zich 67 jaren in voor de wereldvrede. Zijn kernwaarde was gelijkswaardigheid. iedereen was voor hem gelijk, hij dacht niet in zwart/wit. Iedereen heeft tenlslotte een rood hart.

Nelson Mandela was een van de grootste wereldleiders die we kennen. Frank Rekers verdiepte zich in de leiderschapsstijl van Nelson Mandela, de Ubuntu-filosofie, in de kracht van verzoening en de wijze van samenwerken middels dialoog. Daarvan kan eenieder veel leren volgens Frank.

Sfeerimpressie met foto’s

Frank Rekers deelt op een inspirerende en bewustwordende manier de essentie van samenwerken: “Sport Verbroedert. Mandela zat maar liefst 27 jaren gevangen en ondanks moeilijke tijden hield hij vast aan de dialoog. Hij was de man van de dialoog en verbinding. Frank Rekers neemt je mee naar 1995 waarin Zuid-Afrika het WK Rugby mocht organiseren. en hoe hij wist te verbinden en het land wist te verbroedere met een verrassend einde.

De locatie:
Omniversum en Standbeeld Mandela Den Haag

PARTNERS Mandela Day 2022 
SANEC
The Southern African – Netherlands Chamber of Commerce, SANEC, is the key intermediary agency for companies, organisations and entrepreneurs doing business ofr seeking doing business in and between the Netherlands ans South-Africa.

Talking Stick Instituut
Het Talking Stick Instituut is gespecialiseerd in effectieve communicatie middels dialoog

4Human Training, Coaching & Advies
Specialist op gebied van persoonlijke-, team en organisatieontwikkeling.  

Over Frank Rekers
Frank Rekers is kenner Nelson Mandela, de Ubuntu-filosofie (ik ben omdat WIJ zijn) en de Talking Stick waar dialoog centraal staat. Hij is leiderschap- en ondernemerscoach en o.a. gespecialiseerd in de leiderschapsstijl van Mandela en de Ubuntu-gedachte (ik ben omdat wij zijn) uit Zuid-Afrika.

Frank is oud-marinier oprichter van 4Human Training, Coaching & Advies en is actief als spreker, trainer, coach, adviseur en is auteur van het boek ‘’van Droom naar werkelijkheid’. Zijn specialisaties: leiderschap, samenwerking, gastvrijheid en ondernemerschap. Binnen 4Human worden er ook veel mensen begeleidt op gebied van outplacement, loopbaanbegeleiding met aandacht voor; op weg naar werk, zingeving en ondernemerschap.

Frank: “Ik word gedreven om het potentieel uit mensen en teams te halen en kan er slecht tegen als mensen zichzelf beperken”. Zijn overtuiging is dat het succes wordt bepaald door de persoonlijke ontwikkeling van ieder mens.

Enjoy the experience and feel the South-Africa Culture. After this day, be every day great by a little Mandela!


Sfeerimpressie Mandela Day 18 juli 2018

FR-NK – Frank Rekers –
organisator Mandela Day

Mandela Day met leiderschapslessen Nelson Mandela

Teamvorming – Respect – luisteren – Waarden – Ubuntu – Talking Stick – Leiderschap – Mindset – Dialoog – Verzoening – Zelfkennis

Lezingen, workshop, trainingen