Training “Leiderschapslessen Nelson Mandela”

Je doet mee aan de training: Leiderschapslessen Nelson Mandela. Leuk dat je mee doet om te leren van een van werelds grootste leiders die we gekend hebben. Deze pagina geeft je informatie ter voorbereiding op deze training. Je vind hier ondermeer enige achtergrondinformatie over Mandela, eventuele stukken na de training worden hier geplaatst en je vind hier de training digitaal. Deze dien je te downloaden voor de training en mee te nemen op de trainingsdag(en).

🟠 Naslagwerk training
Onder de onderstaande oranje button vind je de training digitaal. Deze dien je te downloaden, te printen en in een map te doen. Deze neem je mee op de trainingsdag.
Een tip: geeft waarde aan de training door een mooie map uit te kiezen.

Je vind hier nog enige extra informatie zoals Inaugurele Rede van Mandela – ter inspiratie – en enige informatie over trainingen op deze pagina – en op deze site -. Mocht ik je ergens mee van dienst kunnen zijn. Neem vrijblijvend contact op. Indien je me connect of volgt kan er af en toe iets inspirerends voorbij komen. Hieronder vind je de sheets van de presentatie.

🟠 Over Nelson Mandela
Nelson Mandela (1918 – 2013) was (en is nog steeds) een invloedrijk man in de geschiedenis van
Zuid-Afrika. Icoon voor vrede, verzoening en afschaffing van de apartheid. Nelson Mandela heeft vele
jaren van zijn leven de strijd tegen apartheid en racisme gevoerd. In 1944 sloot hij zich aan bij het Afrikaans Nationaal Congres (ANC – opgericht in 1912). In 1962 kwam Mandela als leider van de militaire
tak van de ANC gevangen te zitten, en vanaf 1964 β€˜levenslang’ op Robbeneiland, tot 1990. Na 27 jaar
gevangenschap wordt hij de eerste democratisch verkozen president (1994) van Zuid-Afrika en ontvangt hij de Nobelprijs voor de Vrede.

Meer achtergrond over Mandela – en om alvast op te warmen – kun je lezen aan de hand van een interview. Hieronder vind je de link naar diverse interviews. De eerste is over Nelson Mandela.

🟠 Over de training
Je krijgt tijdens de training de leiderschaplessen van Nelson Mandela aangereikt. Deze lessen zal ik stoelen met persoonlijke voorbeelden hoe ik die in mijn eigen leven toe pas om vervolgens te kijken hoe jij die in het leven kunt gaan toepassen. Mijn ervaring is dat het je zal verrijken. Het maximale haal je uit deze training als je een casus inbrengt en/of een specifieke vraag hebt. Ik zal hier naar vragen bij de aftrap van deze training. Je kunt deze situatie of vraag ook op voorhand met me delen. Dat is handig voor mijn voorbereiding. Liefst per mail naar frank@wordpress-1193985-4332250.cloudwaysapps.com

Over de lunch:
Tijdens deze dag wordt er een lunch geserveerd. Indien er speciale wensen zijn of allergieen graag dit uiterlijk 4 dagen voor de training aan mij doorgeven per mail frank@wordpress-1193985-4332250.cloudwaysapps.com

🟠 Na de training – nazorg
Je hebt de training Leiderschapslessen Nelson Mandela gevolgd. Hieronder vind je ondermeer de sheets die zijn getoond tijdens deze dag, enkele filmpjes die getoond zijn en kun je het A4 leiderschapsplan downloaden.

Deze gegevens zijn, tot 1 maand da de training. En let wel dat je een week hebt om het leiderschapsplan op 1 A4 nog aan me voor te leggen.

Hieronder vind je de bewustwordende geestige filmpjes die getoond zijn. Bekijk ze nog eens rustig.

🟠 Inaugurele Rede van Nelson Mandela (1994)

Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze diepste angst is dat we buitenmate krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis die ons het meest bang maakt.
We vragen onszelf af: ”Wie ben ik om briljant, schitterend, getalenteerd en legendarisch te zijn?”

Zowaar, wie ben je om dat niet te zijn?
Je bent een kind van God. Jezelf klein maken dient de wereld niet.
Er is niets verlichts aan krimpen zodat andere mensen om je heen zich niet onzeker gaan voelen.
We zijn geboren om de glorie van God die in ons is, tot uitdrukking te brengen.
Het is niet slechts in enkelen van ons aanwezig, maar in iedereen.
En als we ons eigen licht laten schitteren, geven we onbewust toestemming aan andere mensen om net zo te zijn

Terwijl we bevrijd worden van onze angsten, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch de anderen.

🟠 Trainingen/ lezingen en workshops
Rondom de thema’s leiderschap, teamvorming en communicatie verzorg ik lezingen, workshops en trainingen. Mijn specialisatie is om het beste van 2 culturen samen te brengen. Dat is het samenbrengen van de cultuur van het Korps Mariniers die een kracht is vanwege de kernwaarden: “Verbondenheid, Kracht & Toewijding” en “leave nog man behind” en de cultuur Ubuntu uit Zuid-Afrika die zegt: “ik ben omdat WIJ zijn” en zich kenmerkt door “zorg voor elkaar”. Nelson Mandela predikte de Ubuntu-filosofie en daarin is de dialoog erg belangrijk. In Zuid-Afrika gebruikt men daarvoor de Talking Stick.

Enkele suggesties open trainingen:
πŸ‘‰ Leiderschapstraining: Leiderschapslessen Nelson Mandela
πŸ‘‰ Communicatietraining: Dialoog met de Talking Stick

🟠 Over FR-NK
FR-NK – Frank Rekers – is oprichter en eigenaar van 4Human Training, Coaching & Advies (2003). Hij is founder van Talking Stick Instituut (2019). Bij het Talking Stick Instituut staat dialoog centraal waarbij er gebruikt wordt gemaakt van origineel handgemaakte Talking Stick uit Zuid-Afrika. Hij roeide in 2015 met zijn mariniersbuddy’s van Rotterdam naar Londen. Hij schreef er een boek over ”van Droom naar Werkelijkheid” en meer hierover vind je op pagina www.vandroomnaarwerklijkheid.nl

FR-NK: “Ik word gedreven om het beste uit mijzelf en uit anderen te halen. Het is een roeping om mensen te laten floreren en om teams en organisaties te raken en in beweging te krijgen. Ik heb gewoonweg een diepere interesse in de mens, in culturen en waarom we zoals we handelen. Ik kan er slecht tegen als men zichzelf beperkt. Daarnaast geloof ik altijd in het goede van de mens, in waarden als verbindende factor en in oplossingen. Zo sta ik ook in het leven te staan en dat maakt wie ik ben”.

FR-NK is een veelgevraagd spreker voor teamdagen of events. Hij put uit zeer een rijke persoonlijke ervaringen, levenslessen, 25 jaar ondernemerservaring, is oud-marinier en heeft zich in zijn reizen naar Zuid-Afrika laten Inspireren door deze cultuur, de dialoog, het gedachtegoed van Mandela. Deze unieke mix vertaald hij naar de doelgroep. Gegarandeerd raken en uniek! FR-NK’s missie is om van waarde en betekenis te zijn en tijdens zijn lezingen (of workshop) zal hij komen met gegarandeerd nieuwe inzichten die je raken.

Sinds september 2022 zijn de voornaamste diensten ondergebracht onder de naam FR-NK: www.FR-NK.nl

🟠 FR-NK volgen via Social media
LinkedIn
Facebook 4Human Training, Coaching & Advies
Instagram
Twitter
Clubhouse

Ik kan het beste niet kiezen, het beste kiest mij!

FR-NK: Frank Rekers


“Leave no man behind”

Oud-Marinier Fr-nk – frank Rekers

Neem contact op voor een lezing, workshop, training.

Thema’s

Teamvorming – Waarden – Korps Mariniers – Ubuntu – Verandering – Samenwerken – Leiderschap – Mindset

Referenties