Training “Dialoog met de Talking Stick”

Je doet mee aan de training: Dialoog met de Talking Stick. Leuk dat je mee doet om te leren van een andere cultuur rondom de communicatievorm dialoog die in de Westerse wereld onderontwikkeld is. Deze pagina geeft je informatie ter voorbereiding op deze training. Je vind hier ondermeer enige achtergrondinformatie over de Talking Stick, eventuele stukken na de training worden hier geplaatst en je vind hier de training digitaal. Deze dien je te downloaden voor de training en mee te nemen op de trainingsdag(en).

🟠 Naslagwerk training
Onder de onderstaande oranje button vind je de training digitaal. Deze dien je te downloaden, te printen en in een map te doen. Deze neem je mee op de trainingsdag.
Een tip: geeft waarde aan de training door een mooie map uit te kiezen.

Je vind hier nog enige extra informatie over het ontstaan – ter inspiratie – en enige informatie over trainingen op deze pagina – en op deze site -. Mocht ik je ergens mee van dienst kunnen zijn. Neem vrijblijvend contact op. Indien je me connect of volgt kan er af en toe iets inspirerends voorbij komen. Hieronder vind je de sheets van de presentatie.

🟠 Het ontstaan
Tijdens mijn reizen en trainingen in Zuid Afrika kwam ik in aanraking met de Talking Stick. Deze vindt zijn oorsprong bij indianenstammen en wordt nog steeds gebruikt bij stammen in Zuid-Afrika. De dialoog staat hierbij centraal. Eenmaal terug dacht ik eenvoudigweg door te Googelen een Talking Stick te bestellen. Ik moest moeite doen en dat was voor mij de reden om het Talking Stick Instituut te beginnen want dit moet het Westen weten. Deze krachtige en verbindende communicatievorm hebben we hier onvoldoende ontwikkeld. Discussie en debat voeren hier de boventoon met vaak als gevolg afstand en met een winnaar en verliezer.

🟠 Over de training
Je krijgt tijdens de training handvatten aangereikt hoe de dialoog toe te passen volgens de originele Zuid-Afrikaanse manier. Deze lessen zal ik stoelen met persoonlijke voorbeelden hoe ik die in mijn eigen leven toe pas om vervolgens te kijken hoe jij die in het leven kunt gaan toepassen. Mijn ervaring is dat het je zal verrijken. Het maximale haal je uit deze training als je een casus inbrengt en/of een specifieke vraag hebt. Ik zal hier naar vragen bij de aftrap van deze training. Je kunt deze situatie of vraag ook op voorhand met me delen. Dat is handig voor mijn voorbereiding. Liefst per mail naar frank@wordpress-1193985-4332250.cloudwaysapps.com

Over de lunch:
Tijdens deze dag wordt er een lunch geserveerd. Indien er speciale wensen zijn of allergieen graag dit uiterlijk 4 dagen voor de training aan mij doorgeven per mail frank@wordpress-1193985-4332250.cloudwaysapps.com

🟠 De toepassingsgebieden
bij brainstormsessies, bij effectief vergaderen, bij conflicthantering/meningsverschillen, bij vraagstukken, bij vergaderingen, bij organisatieveranderingen, bij missie en visie bepaling, bij persoonlijke ontwikkeling, bij diversiteits- en inclusiviteitsvraagstukken, bij burgerberdraden

🟠 Na de training – nazorg
Je hebt de training “Dialoog met de Talking Stick” gevolgd. Hieronder vind je ondermeer de sheets die zijn getoond tijdens deze dag, enkele filmpjes die getoond zijn en kun je het A4 leiderschapsplan downloaden.

Deze gegevens zijn beschikbaar tot 1 maand na de training. En let wel dat je de mogelijkheid hebt om tot 2 weken na de training een situatie aan me kunt voorleggen.

Hieronder vind je de nog een flmpje van Nelson Mandela over Ubuntu.

🟠 Trainingen/ lezingen en workshops
Rondom de thema’s leiderschap, teamvorming en communicatie verzorg ik lezingen, workshops en trainingen. Mijn specialisatie is om het beste van 2 culturen samen te brengen. Dat is het samenbrengen van de cultuur van het Korps Mariniers die een kracht is vanwege de kernwaarden: “Verbondenheid, Kracht & Toewijding” en “leave nog man behind” en de cultuur Ubuntu uit Zuid-Afrika die zegt: “ik ben omdat WIJ zijn” en zich kenmerkt door “zorg voor elkaar”. Nelson Mandela predikte de Ubuntu-filosofie en daarin is de dialoog erg belangrijk. In Zuid-Afrika gebruikt men daarvoor de Talking Stick.

Enkele suggesties open trainingen:
👉 Leiderschapstraining: Leiderschapslessen Nelson Mandela
👉 Communicatietraining: Dialoog met de Talking Stick

🟠 Over FR-NK
FR-NK – Frank Rekers – is oprichter en eigenaar van 4Human Training, Coaching & Advies (2003). Hij is founder van Talking Stick Instituut (2019). Bij het Talking Stick Instituut staat dialoog centraal waarbij er gebruikt wordt gemaakt van origineel handgemaakte Talking Stick uit Zuid-Afrika. Hij roeide in 2015 met zijn mariniersbuddy’s van Rotterdam naar Londen. Hij schreef er een boek over ”van Droom naar Werkelijkheid” en meer hierover vind je op pagina www.vandroomnaarwerklijkheid.nl

FR-NK: “Ik word gedreven om het beste uit mijzelf en uit anderen te halen. Het is een roeping om mensen te laten floreren en om teams en organisaties te raken en in beweging te krijgen. Ik heb gewoonweg een diepere interesse in de mens, in culturen en waarom we zoals we handelen. Ik kan er slecht tegen als men zichzelf beperkt. Daarnaast geloof ik altijd in het goede van de mens, in waarden als verbindende factor en in oplossingen. Zo sta ik ook in het leven te staan en dat maakt wie ik ben”.

FR-NK is een veelgevraagd spreker voor teamdagen of events. Hij put uit zeer een rijke persoonlijke ervaringen, levenslessen, 25 jaar ondernemerservaring, is oud-marinier en heeft zich in zijn reizen naar Zuid-Afrika laten Inspireren door deze cultuur, de dialoog, het gedachtegoed van Mandela. Deze unieke mix vertaald hij naar de doelgroep. Gegarandeerd raken en uniek! FR-NK’s missie is om van waarde en betekenis te zijn en tijdens zijn lezingen (of workshop) zal hij komen met gegarandeerd nieuwe inzichten die je raken.

Sinds september 2022 zijn de voornaamste diensten ondergebracht onder de naam FR-NK: www.FR-NK.nl

🟠 FR-NK volgen via Social media
LinkedIn
Facebook 4Human Training, Coaching & Advies
Instagram
Twitter
Clubhouse

Ik kan het beste niet kiezen, het beste kiest mij!

FR-NK: Frank Rekers


“Je hebt 2 oren en 1 mond”
WAAROM?

OMDAT JE EEN KEER ZOVEEL DIENT TE LUISTEREN DAN TE PRATEN ….

Neem contact op voor een lezing, workshop, training.

Thema’s

Communicatie – Dialoog – Teamvorming – Waarden – samenwerken – Ubuntu – Verandering – Leiderschap – Mindset

Referenties