Achtergrond informatie over de Talking Stick

Je hebt mee gedaan aan een lezing, een training, een workshop of een je hebt een Talking Stick aangeschaft/ gekregen. Deze pagina geeft je extra achtergrondinformatie rondom de Talking Stick

Ook vind je een interessante link met achtergrondinformatie over de betekenis van de kleuren van de Talking Stick. Door op de onderstaande oranje balk te klikken kun je die downloaden.

🟠 Het ontstaan:
Tijdens mijn reizen en trainingen in Zuid Afrika kwam ik in aanraking met de Talking Stick. Deze vindt zijn oorsprong bij indianenstammen en wordt nog steeds gebruikt bij stammen in Zuid Afrika. De dialoog staat hierbij centraal. Eenmaal terug dacht ik eenvoudigweg door te Googelen een Talking Stick te bestellen. Ik moest moeite doen en dat was voor mij de reden om het Talking Stick Instituut te beginnen want dit moet het Westen weten. Deze krachtige en verbindende communicatievorm hebben we hier onvoldoende ontwikkeld. Discussie en debat voeren hier de boventoon met vaak als gevolg afstand en met een winnaar en verliezer.

Daarentegen gaat het bij een dialoog -mits juist uitgeoverd en begeleid – om de verbinding, om tot elkaar komen, om elkaar te horen en te begrijpen. Daarom is deze communicatievorm uitmermate krachtig voor het herstellen van relaties – zowel prive als zakelijk -, voor meer verbinding, betere samenwerking, effectievere vergaderingen, bij conflichthantering, bij mediation en ga zo maar door. Je moet het eigenlijk ervaren.

We verkopen Talking Sticks in alles soorten en maten en geven workshops, lezingen en trainingen rondom dialoog. De Talking Sticks laten we maken door de Zulu’s in Zuid-Afrika. De kleuren die worden gebruikt hebben een betekenis. Deze kun je hieronder downloaden.

🟠 De toepassingsgebieden
bij brainstormsessies, bij effectief vergaderen, bij conflicthantering/meningsverschillen, bij vraagstukken, bij vergaderingen, bij organisatieveranderingen, bij missie en visie bepaling, bij persoonlijke ontwikkeling, bij diversiteits- en inclusiviteitsvraagstukken, bij burgerberdraden

🟠 Trainingen/ lezingen en workshops
Rondom het thema dialoog (al dan niet met de Talking Stick) verzorgen we lezingen, workshops en trainingen. Een absolute aanrader is de eendaagse open training:
👉 Communicatietraining: Dialoog met de Talking Stick

🟠 Over FR-NK
FR-NK – Frank Rekers – is oprichter en eigenaar van 4Human Training, Coaching & Advies (2003). Hij is founder van Talking Stick Instituut (2019). Bij het Talking Stick Instituut staat dialoog centraal waarbij er gebruikt wordt gemaakt van origineel handgemaakte Talking Stick uit Zuid-Afrika. Hij roeide in 2015 met zijn mariniersbuddy’s van Rotterdam naar Londen. Hij schreef er een boek over ”van Droom naar Werkelijkheid” en meer hierover vind je op pagina www.vandroomnaarwerklijkheid.nl

FR-NK: “Ik word gedreven om het beste uit mijzelf en uit anderen te halen. Het is een roeping om mensen te laten floreren en om teams en organisaties te raken en in beweging te krijgen. Ik heb gewoonweg een diepere interesse in de mens, in culturen en waarom we zoals we handelen. Ik kan er slecht tegen als men zichzelf beperkt. Daarnaast geloof ik altijd in het goede van de mens, in waarden als verbindende factor en in oplossingen. Zo sta ik ook in het leven te staan en dat maakt wie ik ben”.

FR-NK is een veelgevraagd spreker voor teamdagen of events. Hij put uit zeer een rijke persoonlijke ervaringen, levenslessen, 25 jaar ondernemerservaring, is oud-marinier en heeft zich in zijn reizen naar Zuid-Afrika laten Inspireren door deze cultuur, de dialoog, het gedachtegoed van Mandela. Deze unieke mix vertaald hij naar de doelgroep. Gegarandeerd raken en uniek! FR-NK’s missie is om van waarde en betekenis te zijn en tijdens zijn lezingen (of workshop) zal hij komen met gegarandeerd nieuwe inzichten die je raken.

Sinds september 2022 zijn de voornaamste diensten ondergebracht onder de naam FR-NK: www.FR-NK.nl

🟠 FR-NK volgen via Social media
LinkedIn
Facebook 4Human Training, Coaching & Advies
Instagram
Twitter
Clubhouse

Ik kan het beste niet kiezen, het beste kiest mij!

FR-NK: Frank Rekers


“Horen is iets ander dan luisteren”

Fr-nk – frank Rekers

Neem contact op voor een lezing, workshop, training.

Thema’s

Teamvorming – Waarden – dialoog – cultuur – samenwerking – communicatie – Leiderschap

Referenties