Medewerkersdag Veilig Thuis Haaglanden 3 november 2022

Dank jullie dat ik een bijdrage mocht leveren aan jullie medewerkersdag. Op deze pagina vind je de sheets van de presentatie en een download met de enige achtergrond rondom het kleurengebruik van de Talking Stick . Je vind ze door op de oranje balk te klikken. En weet dat alle groei begint bij bewustwording.

Je vind hier nog enige extra informatie zoals Inaugurele Rede van Mandela – ter inspiratie – en enige informatie over trainingen op deze pagina – en op deze site -. Mocht ik je ergens mee van dienst kunnen zijn. Neem vrijblijvend contact op. Indien je me connect of volgt kan er af en toe iets inspirerends voorbij komen. Hieronder vind je de sheets van de presentatie.

🟠 Achtergrond Talking Stick
Onderdeel van Ubuntu is dialoogvoering. Dialoog gaat over verbinding, elkaar horen, elkaar zien, erkenning en waardering. Hier in het westen zijn we opgegroeid met de communicatievormen discussie en debat. Vaak leidt dit tot dat we niet gehoord worden, tot afstand, verwijdering met vaak een winnaar en verliezer. De communicatievorm dialoog – mits op juiste wijze toegepast – geeft verbinding en bij groepskeuzes is er meer draagvlak als iedereen gehoord is. In Zuid-Afrika gebruiken ze daarvoor een Talking Stick. Wij laten deze maken door de Zulu’s. Ze zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Hieronder vind je achtergrond over de Talking Stick en het kleurgebruik.

🟠 Dan nog even dit
Ubuntu is een levensfilosofie. Deze gedachtengang kan je helpen als individu, als team, als organisatie om zorg te hebben voor elkaar (ik zie je ….) en dat we daarin verantwoordelijheid nemen. Verantwoordelijkheid voor het welzijn van een ander, voor het succes van een ander. Dat we in een team verantwoordelijk zijn en voelen voor tegenslagen en het voor het succes.

🟠 Trainingen/ lezingen en workshops
Rondom de thema’s leiderschap, teamvorming en communicatie verzorg ik lezingen, workshops en trainingen. Mijn specialisatie is om het beste van 2 culturen samen te brengen. Dat is het samenbrengen van de cultuur van het Korps Mariniers die een kracht is vanwege de kernwaarden: “Verbondenheid, Kracht & Toewijding” en “leave nog man behind” en de cultuur Ubuntu uit Zuid-Afrika die zegt: “ik ben omdat WIJ zijn” en zich kenmerkt door “zorg voor elkaar”. Nelson Mandela predikte de Ubuntu-filosofie en daarin is de dialoog erg belangrijk. In Zuid-Afrika gebruikt men daarvoor de Talking Stick.

Enkele suggesties open trainingen:
👉 Leiderschapstraining: Leiderschapslessen Nelson Mandela
👉 Communicatietraining: Dialoog met de Talking Stick

🟠 Inaugurele Rede van Nelson Mandela (1994)

Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn.
Onze diepste angst is dat we buitenmate krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis die ons het meest bang maakt.
We vragen onszelf af: ”Wie ben ik om briljant, schitterend, getalenteerd en legendarisch te zijn?”

Zowaar, wie ben je om dat niet te zijn?
Je bent een kind van God. Jezelf klein maken dient de wereld niet.
Er is niets verlichts aan krimpen zodat andere mensen om je heen zich niet onzeker gaan voelen.
We zijn geboren om de glorie van God die in ons is, tot uitdrukking te brengen.
Het is niet slechts in enkelen van ons aanwezig, maar in iedereen.
En als we ons eigen licht laten schitteren, geven we onbewust toestemming aan andere mensen om net zo te zijn

Terwijl we bevrijd worden van onze angsten, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch de anderen.


🟠 Over FR-NK
FR-NK – Frank Rekers – is oprichter en eigenaar van 4Human Training, Coaching & Advies (2003). Hij is founder van Talking Stick Instituut (2019). Bij het Talking Stick Instituut staat dialoog centraal waarbij er gebruikt wordt gemaakt van origineel handgemaakte Talking Stick uit Zuid-Afrika. Hij roeide in 2015 met zijn mariniersbuddy’s van Rotterdam naar Londen. Hij schreef er een boek over ”van Droom naar Werkelijkheid” en meer hierover vind je op pagina www.vandroomnaarwerklijkheid.nl

FR-NK: “Ik word gedreven om het beste uit mijzelf en uit anderen te halen. Het is een roeping om mensen te laten floreren en om teams en organisaties te raken en in beweging te krijgen. Ik heb gewoonweg een diepere interesse in de mens, in culturen en waarom we zoals we handelen. Ik kan er slecht tegen als men zichzelf beperkt. Daarnaast geloof ik altijd in het goede van de mens, in waarden als verbindende factor en in oplossingen. Zo sta ik ook in het leven te staan en dat maakt wie ik ben”.

FR-NK is een veelgevraagd spreker voor teamdagen of events. Hij put uit zeer een rijke persoonlijke ervaringen, levenslessen, 25 jaar ondernemerservaring, is oud-marinier en heeft zich in zijn reizen naar Zuid-Afrika laten Inspireren door deze cultuur, de dialoog, het gedachtegoed van Mandela. Deze unieke mix vertaald hij naar de doelgroep. Gegarandeerd raken en uniek! FR-NK’s missie is om van waarde en betekenis te zijn en tijdens zijn lezingen (of workshop) zal hij komen met gegarandeerd nieuwe inzichten die je raken.

Sinds september 2022 zijn de voornaamste diensten ondergebracht onder de naam FR-NK: www.FR-NK.nl

🟠 FR-NK volgen via Social media
LinkedIn
Facebook 4Human Training, Coaching & Advies
Instagram
Twitter
Clubhouse

Ik kan het beste niet kiezen, het beste kiest mij!

FR-NK: Frank Rekers


“Leave no man behind”

Oud-Marinier Fr-nk – frank Rekers

Neem contact op voor een lezing, workshop, training.

Thema’s

Teamvorming – Waarden – Korps Mariniers – Ubuntu – Verandering – Samenwerken – Leiderschap – Mindset

Referenties