MandelaDay: Nelson Mandela Day 18 juli

De Nelson Mandela-dag – in het Engels: Mandela Day – vindt plaats op 18 juli om wereldwijd mensen op te roepen zich in te spannen voor de wereldvrede door 67 minuten van zijn of haar tijd belangeloos hulp te verlenen aan anderen. Het idee is oorspronkelijk van de organisatie “46664”, die op 18 juli 2002 tijdens haar oprichting de mensen vroeg een donatie te doen. Geen geld, maar iets van hun tijd. De dag waarop Mandela 92 jaar werd, kon er worden teruggekeken op een leven waarin hij 67 jaar heeft ingezet voor mensenrechten en gelijkheid voor iedereen. Zowel als advocaat als in de tijd dat hij als politiek gevangene 27 jaar vastzat. Op voordracht van de Zuid-Afrikaanse ambassadeur Baso Sangqu is deze dag in 2010 door de Verenigde Naties officieel uitgeroepen.

Mandela Day: elk jaar in beeld

Nelson Mandela Day 18 juli 2024

Locatie Het Rusttheater met muziek van de Zuid-Afrikaanse sing- en songwriter Simba Ci, een lezing van Mandela expert Frank Rekers en eigenaar Jan Steggink van Rusttheater over transformatie. Aanvang 15.00 uur. Deelname is gratis.
Klik hier voor het programma en aanmelding.

Nelson Mandela Day 2023

In een volle schouwburg in Hengelo werd deze Mandela Day opgeluisterd met muziek van Simba Ci en door Frank Rekers met verhalen over Nelson Mandela.
Voorafgaand was er een interview met Simba Ci en Frank. Voor en impressie van deze dag en interview klik hier.

Nelson Mandela Day 2022

Viering met kranslegging bij Mandela standbeeld in Den Haag en met lezing in Omniversum over Sport verbroedert. Over het rugbytoernooi in 1995!

Impressie Mandela Day 2022 Den Haag

Nelson Mandela Day 2021

Ceremonie incl. kranslegging met lezing bij standbeeld Nelson Mandela in Den Haag. Lezing over “”Mandela’s sterkte wapen, de dialoog”

Impressie van deze dag klik hier.

Nelson Mandela Day 2020

I.v.m. Covid-19 een online event met muziek van Simba Ci uit Zuid-Afrika en met lezing “Leiserschapslessen Nelson Mandela”, ondersteund met sheets.
Een impressie met de sheets vind je hier.

Nelson Mandela Day 2019

In wijnhuis Den Haag lezing en muziek rondom Mandela Day.
Een impressie vind je hier.

Nelson Mandela Day 2018

De eerste Nelson Mandela Day in Nederland bij De Bronckhorsthoeve in Brummen met dagvoorztter Klaas Wilting was een enorm succes. Met bijdragen van empowerment woman Elsa Lubbe uit Zuid-Afrika, dialoogcoach (met de Talking Stick) Leonie Kappert, Prof. Dr. Paul de Blot over de kracht van verzoening en met musici Simba Ci en Denise Jannah. Mandela zou deze dag 100 jaar zijn geworden.

Voor een impressie klik hier.

Mandela Day is een initiatief van FR-NK – Frank Rekers – Over FR-NK – Frank Rekers -:
Frank Rekers is kenner Nelson Mandela, de Ubuntu-filosofie (ik ben omdat WIJ zijn) en  de Talking Stick waar dialoog centraal staat. Hij is leiderschap- en ondernemerscoach en o.a. gespecialiseerd in de leiderschapsstijl van Mandela en de Ubuntu-gedachte (ik ben omdat wij zijn) uit Zuid-Afrika. Frank is oud-marinier oprichter van 4Human Training, Coaching & Advies en is actief als spreker, trainer, coach, adviseur en is auteur van het boek ‘’van Droom naar werkelijkheid’. Zijn specialisaties: leiderschap, samenwerking, gastvrijheid en ondernemerschap. Binnen 4Human worden er ook veel mensen begeleidt op gebied van outplacement, loopbaanbegeleiding met aandacht voor; op weg naar werk, zingeving en ondernemerschap.
Frank: “Ik word gedreven om het potentieel uit mensen en teams te halen en kan er slecht tegen als mensen zichzelf beperken”. Zijn overtuiging is dat het succes wordt bepaald door de persoonlijke ontwikkeling van ieder mens.

Rugbybal met Mandela signature

Een lezing/ workshop opluisteren met een unieke item?

Dat kan! Met een Rugbybal 2007  WK-team met alle handtekeningen spelers en die van Mandela of met Rugbyshirt 1995 WK-finale met alle handtekeningen spelers incl. die van Mandela.

Vraag naar de mogelijkheden.

Rugbyshirt 1995 met signature Mandela

Enkele suggesties lezing, workshop of training

FR-NK is een veelgevraagd spreker voor teamdagen of events. Hij put uit zeer een rijke persoonlijke ervaringen, levenslessen, 25 jaar ondernemerservaring, is oud-marinier en heeft zich in zijn reizen naar Zuid-Afrika laten Inspireren door deze cultuur, de dialoog, het gedachtegoed van Mandela. Deze unieke mix vertaald hij naar de doelgroep. Gegarandeerd rakend en uniek!
FR-NK’s missie is om van waarde en betekenis te zijn en tijdens zijn lezingen (of workshops) zal hij komen met gegarandeerd nieuwe inzichten die je raken.


Impressie Mandela Day 1e jaar in 2018

Leiderschapslessen Nelson Mandela

– Waarden – Ubuntu – Verandering – Respect – Inclusiviteit – Diversiteit – Samenwerken – De kracht van gedachten – Leiderschap – Mindset – Verzoening -Dialoog – Talking Stick – Storytelling – Leiderschapsontwikkeling – Ken jezelf-

Referenties